Derin Yoksulluk Ağı Logosu

Duyurular

Derin Yoksulluk Ağı olarak, İstanbul’un farklı ilçelerinde bulunan velilerden aldığımız toplam 119 öğrencinin yeni eğitim yılına hangi şartlar altında başladığına dair verilerimizi sizlerle paylaşıyoruz. 2024-2025 eğitim yılı başla(...)

devamını oku...

  Mayıs 2024   Derin Yoksulluk Ağı olarak, gerek Uluslararası Okul Yemekleri Koalisyonu, gerekse Türkiye Okul Yemeği Koalisyonu bünyesinde Türkiye’de okullarda ücretsiz ve sağlıklı beslenme savunusunu yürütmekteyiz. Bu savununun bir parçası olarak ücretsiz okul beslenmelerinin öğrenciler, veliler, eğitimciler ve yerel üreticiler üzerindeki -Dünya çapında malum olan- olumlu e(...)

devamını oku...

Derin Yoksulluk Ağı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) sağladığı güncel veriler, birçok çocuğun eğitimde, iş gücüne katılımda ve temel yaşam ihtiyaçlarında karşılaştığı sorunlara dikkat çekiyor. Derin Yoksulluk Ağı olarak bu bayramda politika yapıcıları ve toplumun tüm kesimlerini, çocuklara daha iyi bir dünya bırak(...)

devamını oku...

Mart 2024 Okul Yemekleri Koalisyonuna Şubat 2024 itibariyle Derin Yoksulluk Ağı olarak üye olduk. Üyeliğimizle beraber koalisyonun faaliyetlerine dair düzenli aktarımlarda bulunmak amacıyla hazırladığımız bu bilgi notunu sizlerle paylaşıyoruz.

devamını oku...

Bu rapor, Açık Alan Derneği Derin Yoksulluk Ağı’nın Mart 2024’'te İstanbul Çekmeköy ve Sancaktepe ilçelerinde gerçekleştirdiği saha çalışmasının nitel sonuçlarına dayanmaktadır. Ziyaretimizdeki odak çalışmamızın ana eksenini belirleyen temel konu, eğitime erişimde maruz kalınan ayrımcılıklar oldu. Saha ziyaretlerimize eşlik eden ve gözlemlerini bizimle paylaşan stajyerlerimiz Zeynep Reyyan(...)

devamını oku...

Bu takvim, kokina çiçeklerinin hazırlanmaya başladığı, yeni yılın umutlarının yeşil dallara kırmızı tomurcuklarla işlendiği dönemde hazırlandı. Derin Yoksulluk Ağı’nın ulaştığı ailelerdeki kadınların pek çoğu, büyük bir emek ve zaman isteyen kokina hazırlığı ile evlerini geçirdirmek için çalışıyordu. Fotoğraflardaki çiçek satıcısı kadınlar, derin yoksullukla mücadelede dayanışmaya d(...)

devamını oku...

Açık Alan Derneği & Derin Yoksulluk Ağı olarak Ocak - Aralık 2022 tarihleri ​​arasında yürüttüğümüz düzenlemeleri cümlelemek amacıyla hazırlanmıştır.

devamını oku...

13 Milyon kişiyi doğrudan etkileyen depremin ardından oluşan dayanışma hepimize umut veriyor. Depremden etkilenen kişilerle dayanışmayı sürdürürken insan hakları temelini korumak ve insan onuruna saygılı süreçler yürütmek öncelik olmalı. Peki nasıl?

devamını oku...

Ocak - Ağustos 2022 tarihleri arasında medyada yer bulan ve yoksullukla ilintili olan haberlerde ne tür önyargılar beslendiğini, nasıl bir ‘yoksul’ resmi çizildiğini, hangi söylem stratejilerinin tercih edildiğini araştırmak ve iyi örnekleri göstermek üzere İzleme Raporu: Medyada Yoksulluk Gündemi yayınlandı.Yoksulluğa dair yapılan haberler, araştırmalar, bağış kampanyaları, proje raporları, farkındal(...)

devamını oku...

Hikayeler

Gönderi bulunamadı!