Medyada Yoksulluk Gündemi: 20-26 Eylül 2021 – Derin Yoksulluk Ağı
Derin Yoksulluk Ağı Logosu
dya facebook hesabı e-posta gönder dya twitter hesabı dya instagram hesabı dya instagram hesabı

Medyada Yoksulluk Gündemi: 20-26 Eylül 2021

Her hafta pazartesi günleri güncellenen haftalık medya taraması, çevrimiçi medya kanallarında yayınlanan yoksulluk ve yoksulluğun yol açtığı insan hakları ihlalleri temalı haberleri bir arada görebileceğiniz bir seri olarak hazırlandı. 

DERİN YOKSULLUK AĞI

Sendika, 20 Eylül 2021
Okullarda önlemler alınmıyor: En az 872 okulda vaka var, 774 sınıf kapandı
“Orta ve alt düzey gelire sahip olanların yaşadığı bölgelerde görev yapan öğretmenler, devlet okullarında sınıf mevcutlarının arttığını ifade ediyor. Okulların sürekli kapatılmasından knb aynaklı veliler, özel okullara boş yere para verildiğini düşünerek çocukları tekrardan devlet okullarına yazdırdı. Bu durumdan kaynaklı da bu sene devlet okullarındaki sınıf mevcutlarında artış yaşandı. Bazı okullarda sınıf mevcutları 40-50 bandına dayanmış durumda.”
Habere ulaşmak için tıklayınız.

Evrensel, 20 Eylül 2021
Eğitimin yükü velilerin sırtında: 3 çocuğun okulu için toplam 900 lira istiyorlar
Bir kadın 3 çocuğu için okullardan toplamda 900 lira istendiği anlatıyor, bir başkası ekliyor: “Ben çocuğumun normal okul ihtiyaçlarını alamamışım, okulun istediği parayı nasıl vereyim?”
Habere ulaşmak için tıklayınız.

Evrensel, 21 Eylül 2021
Enflasyona sopa işlemedi | Yaz aylarında yaşanan gıda zammı eylülde de devam etti
Eylülde gıda fiyatlarında bir önceki aya göre yüzde 2,1 oranında artış yaşandı. Temel gıda fiyatlarındaki yıllık artış ise yüzde 37,6 olarak gerçekleşti.
Habere ulaşmak için tıklayınız.

Bianet, 21 Eylül 2021
Berlin artan kiralara karşı konutların kamulaştırılmasını oylayacak
Berlin eyalet seçimlerinin yapılacağı 26 Eylül’de Berlinliler yüksek konut ve kira fiyatları sorununa çözüm sunmak için bir oylama daha yapacak.
Kentte yaşayanların yüzde 80-85'inin kiracı olduğu kentte bu referandum için 346 bin imza toplandı. Kiracılar 3 binden fazla mülkü olan emlak şirketlerinin evlerinin ‘kamulaştırılmasını’ istiyor. Yasal olarak bağlayıcı olmasa da amaç, siyasi baskı yapmak.
15 yılda yüzde 100’e yakın artış
Berlin’de yaşayanlar için konut maliyeti 2007 - 2019 arasında yüzde 85 oranında arttı. Kira artış oranı 2018'de yüzde 13 olarak hesaplandı. Bu yılda Almanya genelinde enflasyon oranı ise sadece yüzde 1.40 oldu.
Artış, halkın yüzde 80'inin kiracı olduğu ve yüzde 19,3'ünün ülkenin yoksulluk sınırının altında yaşadığı başkentte yaşayanlar için problem teşkil ediyor.
Habere ulaşmak için tıklayınız.

artıgerçek, 21 Eylül 2021
Milletvekillerine kıyak: Aileleri ile birlikte, 4 yıldızlı otelde ücretsiz tedavi görecekler
TBMM, 1 Ekim’de yeni yasama dönemine girmeye hazırlanırken, milletvekilleri, anne, baba, eş ve çocuklarını kapsayan yatarak sağlık hizmetinde yenilikler de devreye alındı.
Habere ulaşmak için tıklayınız

artıgerçek, 21 Eylül 2021
Haciz ile çiftçinin tarlada çalışan traktörüne el koydular: Bir donumuz kaldı satılmadık
"Bir donumuz kaldı bacağımızda satılmadık.İnşallah onu da elimizden alırlar.Kimseye söyleyecek bir sözümüz kalmamış.Jandarma ile avukat ile icra memurları ile... Hiç kimseye gücümüz yetmedi.Tarlada çalışan traktörü bağladılar.Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı vardı, çiftçinin traktörüne haciz konulsa da ama bağlanıp götürülmesi yoktu.Şimdi işimizi görecek traktör elimizde kalmadı.Tarlamızda bağladılar gittiler.Biz ne yapacağız kime derdimizi anlatacağız.Bize bir çözüm yolu bulun çaresiz kaldık"
Habere ulaşmak için tıklayınız.

Bianet, 21 Eylül 2021
"BARINAMAYANLAR" SOKAKTA"Barınma temel haktır, hakkımızı alacağız"
Barınamıyoruz Hareketi'nin yüksek kiralar ve yurt pahalılığı nedeniyle yaşanan barınma problemine dikkat çekmek için başlattığı eylemler, Türkiye'nin farklı il ve ilçelerinde devam ediyor. Hareket, ilk eylemini 19 Eylül'de İstanbul Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda gerçekleştirdi. Öğrenciler, polisin engellemek istemesine rağmen parktaki nöbetlerini tamamladılar.

Haftasonu başlatılan "Barınamıyoruz Hareketi", diğer kentlere de yayılıyor. İzmir, Ankara, Kocaeli ve Gümüşhane gibi çeşitli kentlerde öğrenciler, kira ve yurt pahalılığını protesto etmek için parklarda gece nöbeti düzenliyor.
Habere ulaşmak için tıklayınız.

gazeteduvaR., 21 Eylül 2021
Öğrencilerin yurt derdi: Babam para gönderse ailem aç kalır!
KYK yurtlarında kontenjan yetersizliği, fahiş ev ve özel yurt kiraları, üniversitelilerin en büyük sorunu. Ankara’da özel yurt fiyatları 15 ile 40 bin TL arasında değişirken, onların da çoğu dolu.
Sosyal Twitter üzerinden dertlerini anlatan öğrencilerden biri “Benim babam asgari ücrete çalışıyor, yurt bana çıkmadı. Biz dört kardeşiz; babam bana para gönderirse annem, kardeşlerim aç kalır. Babama güzel bir şekilde okuyamayacağımı anlatacağım” derken, bir diğeri ise, “Ben de böyle giderse kayıt dondurmayı düşünüyorum. Bu paraları verecek maddi durumum yok. Bu saatten sonra ailemin benim için 3-4 bin lira verecek durumu olması için mucize lazım. Okul günde yedi saat olsa, 12 saatlik iş arıyorum; ancak bu şekilde okuyabilirim” diyor.
Habere ulaşmak için tıklayınız.

gazeteduvaR., 21 Eylül 2021
Öğrenciler anlattı: Kalacak yeri olmadığı için okulu bırakan arkadaşlarımız var
Ankara'da, fahiş ev kiraları ve yurt ücretlerini protesto için sokakta sabahlamak isteyen ve gözaltına alınan öğrenciler anlattı: Ufacık evlerde on kişi yaşamamızı istiyorlar…
“Tıp fakültesi öğrenimi gören birçok arkadaşının kalacak yeri olmadığı için okulunu bırakmak zorunda kaldığını belirten İlay, “Bu kadar başarıya ulaşmış insanların barınamama gibi temel bir problem yüzünden okulunu bırakması üzücü bir durum.”

“Zenginlerin Ziraat Bankası’ndan aldığı krediler silinirken bizim Ziraat Bankası’ndan aldığımız krediler 650 lira. “
Habere ulaşmak için tıklayınız.

Evrensel, 22 Eylül 2021
Çekçek ve mallarına el konulan geri dönüşüm işçileri: Birileri bu işe mi el attı?
Valiliğin yayımladığı genelgede ‘haksız kazanç’, ‘kamu zararı’, ‘halk sağlığı sorunu’ ve ‘kayıt dışı çalışma’nın öne sürülmesinin ardından belediyeler sürece dahil olup gece yarısı baskınlarına başladı. Ümraniye ve Bakırköy’de atık depolarına yapılan baskınlarla başlayan süreç şimdi İstanbul’un tüm semtlerine yayılmış durumda. Baskınlarda, işçilerin topladıkları geri dönüşüm atıklarına ve çekçeklerine el konuldu. Göçmen olanlar geri gönderme merkezlerine gönderildi; diğerlerine ise para cezaları kesildi.
Habere ulaşmak için tıklayınız.

Birgün, 22 Eylül 2021
Bursa'da kentsel dönüşüme karşı ev sahipleri direniyor
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı yıkım kararına karşı, bölgedeki dükkan ve konut sahipleri Danıştay’a dava açmıştı. Dükkan ve konut sahipleri, proje kapsamındaki binaların açılan dava sonuçlanmadan Cumhurbaşkanlığı’nın acil kamulaştırma kararı gerekçe gösterilerek yıkılmak istenmesine bugün de direndi.
Habere ulaşmak için tıklayınız. 

Sendika, 22 Eylül 2021
Bolu Valiliğinden mültecilere ırkçı uyarılar: “Parklarda toplu dolaşmayın, ‘ahlaki değerlere’ hassasiyet gösterin, 21.00’den sonra evde kalın”
Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın ırkçı uygulamalarıyla gündeme gelen Bolu'da Vali Ahmet Ümit, Iraklı, Suriyeli, Afganistanlı, İranlı ve diğer ülkelerden gelen mültecilerin temsilcileriyle yaptığı toplantıda "uyarı listesi" deklare etti. Listede bulunan uyarılarla mültecilere yönelik ırkçı saldırılardaki sorumluluğun mültecilerde arandığı kabul açıklıkla ifade edilmiş olunurken belirli suç ve kabahatlerin sadece mültecilerin işlediğine yönelik algıdan yola çıkılarak uyarılar yapıldığı da ortaya konmuş oldu
Habere ulaşmak için tıklayınız.

Bianet, 22 Eylül 2021
GENÇLİK HAREKETİ KOORDİNASYONU'NDAN Barınma hakkı sorununa 9 maddelik çözüm önerisi
Gençlik Hareketi Koordinasyonu, üniversite öğrencilerinin yaşadığı barınma hakkı sorununa dair 9 maddelik çözüm önerisi sunarken, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Çağdaş Gazeteciler Derneği'nden de çözüm önerileri geldi.
Habere ulaşmak için tıklayınız.

gazeteduvaR., 23 Eylül 2021
Barınamayanlar: İki kardeşim okusun diye ben okumaktan vazgeçebilirim
Barınma sorunu nedeniyle eğitimini bırakma ihtimali olan üniversite öğrencisi Fatih Subaşı “Alt kıdemde olan bir memurun dört çocuğundan biriyim. Babamın aldığı maaş, 4 bin 500 TL ve evimiz kira. Ben hariç iki kız kardeşim daha üniversitede okuyor. Büyük kardeşim Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde Eczacılık bölümü okuyor, bir diğer kardeşim ise Harran Üniversitesi’nde Gastronomi okuyor. En küçük kardeşim ise şu an ortaokul seviyesinde olup 7. sınıfta eğitim görüyor. Aslında Türkiye şartlarında ‘ortalama’ diyebileceğimiz bir ekonomik seviyemiz var; ancak elimizi attığımız her şey o kadar pahalı ki, üniversite okumak artık lüks hale gelmiş durumda. Bu kadar öğrencinin olduğu bir ailede normal şartlarda yurt çıkması lazımken bana yurt çıkmadı. Üstelik 3 bin 806’ıncı yedekteyim. Babam, 4 bin 500 TL’ye iki kız kardeşimi mi yoksa beni mi okutacak? Biri okumaktan vazgeçecekse o kişi ben olurum.”
Habere ulaşmak için tıklayınız.

Sözcü, 23 Eylül 2021
Kredisini ödemediği için takibe düşen kişi sayısı yüzde 82 arttı
Bireysel kredi veya bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı 2021 yılının Ocak-Temmuz döneminde, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 82 artarak 741 bin kişiye yükseldi. Temmuz sonu itibarıyla toplamda 3 milyon 644 bin vatandaş yasal takipte bulunuyor.
Habere ulaşmak için tıklayınız.

Birgün, 24 Eylül 2021
Yurt sayısı artsın kiralar denetlensin

“Öğrenciler, belediyelerin ve iktidarın ev kiralarını denetlemesi gerektiğini belirterek, yurt sorununa da bir çözüm bulunmasını istiyor. Kentlerde binlerce boş ev olduğunu veya kamuya ait binaların, lojmanların hemen öğrenci yurtlarına dönüştürülebileceğini belirten öğrenciler, evlerde kalan öğrencilere de ekonomik destek sağlanmasını istiyor.”
“Bu işi çözebilecek olan kim varsa ona baskı uygulamak için parklarda buluşuyoruz. Her sene okulların açıldığı dönemde bir yurt krizi, bir ev bulamama veya kira krizi oluyordu ama bu pandemiyle beraber daha da derinleşti. Biz de Bu sorunun çözülebilmesi için bir araya geldik. Parklarda yatıyoruz bize ulaşanlara parklarda yatmalarını öneriyoruz. Sadece dört günde bine yakın arkadaş bize ulaştı. Temel taleplerimiz, yurt kapasitelerinin ve bursların arttırılması, öğrenci evlerine destekte bulunulması ve apart ücretlerinin denetlenmesi”
Habere ulaşmak için tıklayınız.

Evrensel, 24 Eylül 2021
Tezgahlar dolu, poşetler boş

Emekli olduğunu ancak geçinebilmek için arada ek iş yaptığını söyleyen Hüseyin Bulut, “Her şey ateş pahası. Bir hafta gelip aldığımız anında değişiyor. Peynir ve birkaç şeye daha 160 lira para verdim. Bunun içinde eti falan yok, almadıklarım daha fazla. 15 günde ya da ayda 1 gelip bir şeyler alıyoruz. Emekli maaşına yüzde 10 zam geliyor, geri kalan her şey çok pahalı”
Habere ulaşmak için tıklayınız.

Evrensel, 24 Eylül 2021
17 günlük tam kapanmanın olduğu mayısta yaklaşık 112 bin hanenin elektriği kesildi
Aynı dönemde 76 bin 368 mesken abonesinin doğal gaz faturasını ödeyemediği gerekçesiyle kesildi
Habere ulaşmak için tıklayınız.

 Birgün, 24 Eylül 2021
Köylülerin elinden toprakları alınıyor
İzmir’in Buca ilçesine bağlı Belenbaşı köyünde köylülerin yıllardır ekip biçtikleri 2/B arazileri olarak bilinen 'orman vasfını kaybetmiş yerler’ Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından geçen sene satılığa çıkarıldı. Köylülere bildirimler ise bu yıl yapılmaya başlandı. Köylüler, ilk belirlenen fiyatlara göre bu yıl arazi bedellerinin yüzde 20 arttığını ve açıklanan yeni bedellerin ortalama 1 milyon liradan fazla olduğunu kaydettiler. Köylüler, arazilerinin kıymet takdirini ödeyemeyeceklerini belirterek, ekonomik şartlara uygun adil bir şekilde yeniden yapılmasını istiyor.
Habere ulaşmak için tıklayınız.

 artıgerçek, 24 Eylül 2021
Alevi Vakıflar Federasyonu: 73 cemevini öğrencilere tahsis ediyoruz
Alevi Vakıflar Federasyonu Başkanı Haydar Baki Doğan, kendilerine bağlı 73 cemevini, barınma ihtiyacı olan öğrencilere tahsis ettiklerini açıkladı. Doğan, tüm kurumlara bu konuda duyarlı davranmaları çağrısı yaptı.
Cemevlerindeki misafirhanelerde 400'le 700 kişi arasında öğrenciye barınma imkanı sunabileceklerini belirten Doğan, aynı zamanda hiçbir ücret talep etmeden aşevlerinde pişen yemekleri de paylaşacaklarını söyledi.
Habere ulaşmak için tıklayınız.

artıgerçek, 25 Eylül 2021
Sokakta yatan üniversiteli: Bütün utanmazlar üstüne alınabilir, hepiniz iki yüzlüsünüz
Kadıköy'de Yurttaş Meclis'nin düzenlediği eylem de açık kürsü kurularak söz alan bir öğrenci, Türkiye'nin en prestijli üniversitesinde hukuk fakültesi okuduğunu ancak kendisini bir "Hiç" gibi hissettiğini ifade ederek, İstanbul'a dün ilk defa ayak bastığını ve geceyi kalacak yeri olmadığı için sokakta geçirdiğini vurguladı.
Yine dün gece bir sendikaya kendisine yardımcı olabilir umuduyla gittiğini ancak dikkate alınmadığını söyleyen bu genç, anne ve babasının emekçi olduğunu ve kendisini okutabilmek için büyük emek, çaba sarf ettiklerini söyledi. Üniversiteli, hem muhaliflere hem de iktidara eleştiride bulunarak, gençlik adına mücadele edeceğini söyledi.

Hukuk öğrencisi, "Hükümeti eleştirenlerin iki yüzlülüğünden bıktım, hükümetten zaten bıktım.20 yaşındayım,20 yıldır bu hükümetteyim. Ne gençliğimden anladım, ne bir şeyden anladım. Sabah 6'da gidiyorum tarlaya, akşam 7'de çıkıyorum. Türkiye'nin en prestijli üniversitelerinden birinde hukuk kazandım. Ama hiç gibi hissediyorum, sahiplenilmek istiyorum. Bu hükümetle de olmazsa da, birlik adı altında birileri sahiplensin artık bu gençleri."
Habere ulaşmak için tıklayınız.

Birgün, 25 Eylül 2021
Mülk sahiplerinden, "Ya kirayı arttır, ya da evden çık" baskısı
"Öğrencilerin bir anda gelmeleri, kentteki 1000 TL'lik kirayı 2000 TL'ye, 2000 TL'lik kiraları 3000 TL'ye çıkardı. Bu da fırsatçılık oldu. Biz şunu da tespit ettik; örneğin ben geçtiğimiz yıl üniversite okumak için Kocaeli'ye geldim. 1000 TL kira bedeli olan bir ev tuttum, sözleşmem bitiyor ve 2 yıl daha yenilemek istiyorum. Ama ev sahibim yenilemiyor. Aksine, 'Ya yüzde 60 arttır, ya da evimden çık' diyor. Yani kişiyi çıkmaya zorluyor. Çıktıktan sonra ise yeni kiracı adayına daha yüksek fiyatlara veriyor"
Habere ulaşmak için tıklayınız.

gazete duvaR., 25 Eylül 2021
Korkut Boratav: Ekonomik kriz yok, yoksuldan alıp zengine veriyorlar
“Türkiye’de hükümet, finansal sistemi burjuvazinin seçkin ve yârenler kesimine odaklamış durumda. İktidar finansal sermayeye öylesine büyük bir aktarım yapıyor ki, özellikle gençlerde yoğunlaşan korkunç bir yoksullaşma yaşanıyor. Türkiye’nin yüzde 5 büyüdüğü bir dönemde, nasıl oluyor da milli gelirin ücretlere ayrılan payı yüzde 3-4 oranında daralıyor? Bu ancak ücretli katmanların olağandışı yoksullaşması biçiminde olabilir. İçine yüzde 5 su giren bir havuz düşünün. Su sadece havuzun bir köşesinde birikiyor, diğer bölümüne hiç gitmediği gibi, oradan dolu yöne önemli ölçüde su sızıyor. Yani havuz büyürken, ücretlilere ayrılan pay mutlak olarak azalıyor.”
“Barınamıyoruz çığlığı atan öğrenciler geliyor, birkaç gün okulda, okulun bahçesinde yatıp kalkıyor ama sonuçta kalacak yer bulamayınca memleketine dönüyor. Az önce aktardığım rakamların nasıl bir korkunç tablo olduğunu buna benzer sayısız hikâyeden görüyoruz. 15-34 yaş grubu içindeki işsizlik oranı yüzde 34,7 ve bu korkunç bir rakam. 15-24 yaş grubu içinde ne okuyan ne de çalışanların oranı yüzde 42,4 ve bu felaket bir rakam. En vahşice olanı, iktidarın eteklerinde dolaşan müteahhit gruplarından küçük birinin, bir ihtimal, gidip “çöp toplama işini bana ver” demesi ve o biyoloji mezunu çocuğun tutunduğu son dalı da bu şekilde kırması. Dünya Bankası, yoksulluğu artan kategorileri tek tek sıralamış: Ücretliler, kadınlar, niteliksiz emekçiler ve kayıt dışı…”
Habere ulaşmak için tıklayınız.

artıgerçek, 25 Eylül 2021
İstanbul'da bazı semtlerin kiralarındaki artış oranı yüzde 90'ı buldu
Uzun süredir artış gösteren konut kira fiyatları öğrencilerin de okullarına dönmesiyle devam ediyor. İstanbul başta olmak üzere birçok ilde ev talebinin artması kiraların yüzde 50 zamlanmasına neden oldu.
Habere ulaşmak için tıklayınız.

artıgerçek, 25 Eylül 2021
Çinliler ucuz işgücü' lafı tarih oldu. Türkiye'deki işçi 321, Pekin'deki 360 dolar alıyor
“Türkiye'de emekçilerin hayatı hızla pahalılaşırken, Türkiye de bir ucuz emek ülkesi haline geliyor. Bu durum katma değeri düşük ve ucuz işgücüne dayalı bir ekonomi riski yaratıyor” diye konuştu. Türkiye'deki asgari ücret net 273, brüt 344 Euro'ya geriledi. Bu rakamla Türkiye 2021 yılı içinde hızla fakirleşerek, Bulgaristan'ın seviyesine geriledi ve Avrupa'da çalışanları en düşük ücret alan iki ülkeden biri oldu.
Habere ulaşmak için tıklayınız.

artıgerçek, 26 Eylül 2021
Atilla Yeşilada: Bu kış hayatta kalmakta ve geçinmekte çok zorluk çekeceğiz
"Türkiye açlık sınırında" diyen Yeşilada, "Erdoğan halkın içine düştüğü yoksulluk ve umutsuzluğu bir türlü anlamıyor. Yine süpermarket dövmeye başladık, sorun oradan kaynaklanmıyor" dedi
“Gıda enflasyonunun kışın daha kötüye gideceğini söyleyerek gıdanın tüketim sepetinde % 25 civarında payı olduğuna değinen Yeşilada, “Gelir düştükçe bütçeden gıdaya giden pay artıyor. Türkiye artık açlık sınırında” dedi. Gelecek sene de gıda darlığı yaşanacağını öngören Yeşilada dünyada doğalgaz piyasasındaki yükselişin faturalara zam olarak yansıyacağını söyledi. Yeşilada, “Bahar ayları gelmeden doğalgaz ve elektrik faturalarında  yüzde 15-20 oranında artış göreceğiz” dedi.”
Habere ulaşmak için tıklayınız.

gazete duvaR., 26 Eylül 2021
Fikirtepe'de evleri teslim edilmeyen mağdurlar: Bazılarımız köylerine taşındı
"Hükümetimizin ülkemizdeki deprem gerçeğinden hareketle büyük bir duyarlılık ve iyi niyet içinde başlattığı semtimizin arsalarını küçük parsellerde ve çok hisseli fazla konutlu oluşu dikkate alınarak verilen imar durumu birçok müteahhidin iştahını kabartmıştır. Katma değeri yüksek semtimize, yüzlerce firma ada bazında görüşmeler sonucu semtimizde inşaat çalışmaları başlamıştır. Bu projelerin yüzde 20'si başarıyla gerçekleşmiş, yüzde 40'ının değişik sebeplerden akitleri feshedilmiştir. Yüzde 40 ise başlamış fakat bitirilmemiş projeler olarak durmaktadır. Düşük ücretli ve emeklilerden oluşan mahalle mağdurları, bitirilmemiş evlerinden ve alamadıkları kiralar nedeniyle oturmakta oldukları evlerinin kiralarını ödeyememiş bazıları köylerine taşınmak zorunda kalmışlardır. Oysa evlerimiz yıkılmadan önce oturduğumuz evlerin çatısı altında her komşumuzun bir veya iki kirasının verdiği bir gelir vardı. Bizim evlerimiz birçok deprem geçirmesine rağmen, en ufak çatlağı olmayan güvenli konutlardı"
Habere ulaşmak için tıklayınız.

Evrensel, 26 Eylül 2021
Otizmli öğrencilerin yeni eğitim dönemi de kabus!
Otizmli çocukların ilerleyebilmesi, o kapalı kapılar ardına çıkması için eğitim şart... Ama eğitim demek para demek. 2 çocuk var, seans başı 250 lira en az, her gün seansı olmalı. Sadece eşim çalışıyor, fırın işçisi. 4 yıllık eğitimin 2 senesinde sponsor bulduk. O eğitimi alamasaydık çok daha zorlu olurdu. Artık markete, sokağa çıkabiliyoruz, tuvalete gidebiliyoruz. Her seferinde birileriyle kavga etmek zorunda kalsam da kapının arkasında bırakmadım onları. Çok mücadele ettim. Özellikle bu yaş dönemi bizim için çok önemli. Ciddi paralara ihtiyaç var ama, eğitimler çok pahalı ve sürekli alması gerekiyor. Piyasanın, ticaretin eline bırakılmış durumdayız
Habere ulaşmak için tıklayınız.

gazeteduvaR, 26 Eylül 2021
Barınamıyoruz eylemleri 7. günde: Yalan değil, sokaktayız

Üniversite öğrencilerinin 'Barınamıyoruz' eylemleri 7. gününde devam etti. Fahiş barınma ücretlerine ve yetersiz devlet yurtlarına tepki gösteren öğrenciler çözüm için 4 talepte bulundu.
Habere ulaşmak için tıklayınız.